Kleurtemperatuur verlichting. Wat is dat eigenlijk?

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het kiezen van verlichting, maar de kleurtemperatuur van een lamp is van groot belang voor de sfeer en uitstraling van een ruimte.

Kleurtemperatuur wordt uitgedrukt in graden Kelvin (K) en geeft aan welke kleur licht een lamp uitstraalt. Hoe hoger de kleurtemperatuur, hoe koeler het licht en hoe lager de kleurtemperatuur, hoe warmer het licht.

Een lichtbron met een kleurtemperatuur tussen 2700K en 3000K wordt gezien als warm wit licht. Dit type licht is geschikt voor gezellige ruimtes zoals de woonkamer en slaapkamer. Een lamp met een kleurtemperatuur van 4000K wordt beschouwd als neutraal wit licht. Dit type licht is geschikt voor ruimtes waar helderheid en zichtbaarheid belangrijk zijn, zoals de keuken, badkamer of werkruimte.

Een lamp met een kleurtemperatuur van 5000K tot 6500K wordt gezien als koud wit licht en wordt vaak gebruikt in kantoren en magazijnen. Het kan zorgen voor een energieke uitstraling en bevordert de concentratie.

De meest voorkomende kleurtemperaturen van lichtbronnen

De meest voorkomende kleurtemperaturen van lichtbronnen zijn warm wit, neutraal wit en koud wit. Warm wit licht heeft meestal een kleurtemperatuur tussen 2700K en 3000K, neutraal wit licht tussen 4000K en 4500K, en koud wit licht tussen 5000K en 6500K.

Bij Heylampie.nl hebben we een ruime selectie aan lampen in verschillende kleurtemperaturen, van warm wit tot koud wit. Ontdek ons assortiment en creëer de perfecte sfeer in jouw ruimte!

  • Registreren

Nieuw account registreren

Heef tu al een account?
Inloggen Of Paswoord resetten