De wereld van de lampfittingen

Een lampfitting is het gedeelte van de lamp dat in contact komt met de stroombron. Het is belangrijk om de juiste fitting te kiezen, omdat niet alle fittingen op alle soorten lampen passen.

Er zijn veel verschillende soorten lampfittingen, maar de meest voorkomende zijn:

1. E27 fitting - Dit is de meest voorkomende fitting en past op de meeste lampen. Het heeft een diameter van 27mm.

2. E14 fitting - Dit is een kleinere versie van de E27 fitting en past op kleinere lampen en armaturen. Het heeft een diameter van 14mm.

3. GU10 fitting - Deze fitting wordt voornamelijk gebruikt voor halogeen- en LED-spots en heeft twee pinnen die in de fitting worden gestoken.

4. G9 fitting - Dit is een kleine fitting die voornamelijk wordt gebruikt voor halogeen- en LED-lampen in armaturen waar weinig ruimte is.

5. G4 fitting - Dit is de kleinste fitting die wordt gebruikt voor halogeen- en LED-lampen en past voornamelijk in kleine armaturen.

6. T5 fitting - Deze fitting wordt gebruikt voor T5 TL-buizen en heeft twee pinnen aan beide uiteinden van de lamp.

Het is belangrijk om te weten welke fitting je nodig hebt voordat je een lamp aanschaft. Bij Heylampie.nl hebben we een uitgebreid assortiment lampen met verschillende fittingen, zodat je altijd de juiste lamp kunt vinden voor jouw armatuur.

Welke fitting?

Kun je een fitting niet vinden? of weet je niet zeker welke fitting je hebt? neem contact met ons op en we gaan u helpen.

  • Registreren

Nieuw account registreren

Heef tu al een account?
Inloggen Of Paswoord resetten